Szolgáltatásaink


 

Geotermikus

          energiaforrásaink

                           felhasználása

Álmaink energiaszolgáltatója évmilliók óta megbízhatóan szolgáltat környezetbarát módon és ingyen. Ne álmodjon róla, mert valóban létezik: ez a Nap. Legyen független az energiaszolgáltatóktól! Mi elhozzuk otthonába a piacvezető gyártók leginnovatívabb csúcstechnológiáit, így Önnek nem lesz más dolga csak élvezze a Föld nyújtotta természetes energiákat a lehető legmagasabb komfortfokozaton.

 

A jövő technológiájával készült

energiarendszerek

Napenergiát talál a levegőben, a vizekben és a talajban, amelyet a legújabb technológiáknak köszönhetően a saját hasznára fordíthat. Cégünk rendkívül nagy figyelmet fordít a leginnovatívabb technológiák alkalmazására, így váltunk kizárólagos magyar forgalmazóivá az európai piacvezető hőszivattyúkat gyártó Neura berendezéseknek. A hőszivattyúk mellett továbbá szolár rendszereket is forgalmazunk, hiszen fontos számunkra, hogy ügyfeleink elképzeléseinek széles spektrumát megvalósíthassuk. Napkollektoros technológiáink közül büszkék vagyunk a hazai minőségre, így cégünk Spring Solar termékek forgalmazásával is foglalkozik.

 

  Fúrt szondás hőszivattyú

Fúrt szondákkal nyert energia kihasználásának a lényege az, hogy nagy mélységbe lefúrt talajszondába vezetjük be a hőátadó folyadékot, ahol az a föld hőjétől fölmelegedve és a hőszivattyúba vezetve szolgáltatja az energiát a ház fűtéséhez (fűtési előremenő hőmérséklet: 30°C–55°C között). Alkalmas fűtésre és használati melegvíz előállítására is. Továbbá alkalmas még meglévő radiátoros fűtési rendszerekre és alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekre (padló- ill. mennyezetfűtés) illeszteni. Hátránya, hogy 100 m körüli mélységbe le kell fúrni, esetleg több helyen is, ami növeli a költségeket, és bányahatósági engedély köteles. Továbbá a talajnak alkalmasnak kell lennie a fúrásra. Előnye, hogy nincs nagy helyigénye, egyenletes a COP értéke (COP = jósági „fok”, a bevitt energia aránya a leadott fűtési energiához viszonyítva), általában 4,6–5,3 közötti.

 

Talajvizes hőszivattyú (víz-víz)

Fúrt szondákkal nyert energia kihasználásának a lényege az, hogy nagy mélységbe lefúrt talajszondába vezetjük a föld alatt mélyen meghúzódó vizet (amit közvetlenül a vízérből nyerjük, ami +8°C–12°C), és a hőszivattyúba vezetve szolgáltatja az energiát a ház fűtéséhez (fűtési előremenő hőmérséklet: 30°C–55°C között).  Alkalmas fűtésre és használati melegvíz előállítására is. Továbbá alkalmas még meglévő radiátoros fűtési rendszerekre és alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekre (padló- ill. mennyezetfűtés) illeszteni. Hátránya, hogy 70-130 m körüli mélységbe le kell fúrni, és bányahatósági engedély köteles. Továbbá a talajnak alkalmasnak kell lennie a fúrásra. A hátrányai közé tartozik még, hogy több évi használat után problémát okozhat a felvett víz visszajuttatása a talajba. Előnye, hogy nincs nagy helyigénye, valamint a legjobb a COP értéke (COP = jósági „fok”, a bevitt energia aránya a leadott fűtési energiához viszonyítva) általában 4,9–5,8 közötti.

 

Horizontális szondás hőszivattyú

Vízszintes szondák kerülnek a föld alá leterítetésre speciális csövekbe vezetve a hőátadó gázt, ahol az a föld hőjétől felmelegedve és a hőszivattyúba vezetve szolgáltatja az energiát a ház fűtésére. Alkalmas fűtésre és használati melegvíz előállítására is (fűtési előremenő hőmérséklet: 30°C–55°C között). Alkalmas meglévő radiátoros fűtési rendszerekre és alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekre (padló- ill. mennyezet fűtés) illeszteni. További előnye az egyenletes COP értéke (COP = jósági „fok”, a bevitt energia aránya a leadott fűtési energiához viszonyítva) általában 4,6–5,3 közötti. A fúrtszondás hőszivattyúhoz képes 75%-al kisebb a földmunka költsége. Hátránya, hogy viszonylag nagy (100 – 200 m2) területet kell 1,5 m mélyen megbolygatni, ahova később fa nem ültethető. A csövek 1,2 m mélyre kerülnek, tehát a későbbiekben nem kell félteni őket. Előnye, hogy nincs drága fúrás, szinte bármilyen talajba kerülhet, a hatékonysága megegyezik a fúrtszondás változattal, a telepítés költséghatékonyabb, és nem kell hozzá bányahatósági engedély. A készülék a házon kívül kerül elhelyezésre és a fűtési rendszerre akár közvetlenül (puffer tároló nélkül) is ráköthető.

 

Levegős hőszivattyúk

Külső levegős hőszivattyú működési elve az, hogy a külső levegő hőjét használja fel a fűtési energia hasznosítására. A modern hőszivattyúk már -15°C alatti hőmérsékletből is tudnak hőt elvonni. Ennek megfelelően a külső egységből (párologtató)  szinte mindig lehet egy kis energiát kinyerni. Alkalmas fűtésre és használati melegvíz előállítására is (fűtési előremenő hőmérséklet 30°C–55°C között). Továbbá alkalmas még meglévő radiátoros fűtési rendszerekre és alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekre (padló- ill. mennyezet fűtés) illeszteni. Hátránya az, hogy hidegben jelentősen romlik a hatékonysága, -20°C alatt pedig már akár 1-es COP (COP = jósági „fok”, a bevitt energia aránya a leadott fűtési energiához viszonyítva) értéket is mérhetünk. A levegős hőszivattyúk hatásfoka ingadozó, ezért európai uniós előírás szerint +2°C külső hőmérsékletnél 35°C-os fűtési előremenő hőmérsékletre adják meg a COP értéket (általában 3,4-4,1 közötti). Előnye, hogy nagyon kicsi a helyigénye, nem igényel földmunkát, esztétikus, kis helyen elfér. Az év nagy részében megoldja a ház energiaellátását, de a tél néhány hideg napjára érdemes kiegészítő fűtésről gondoskodni. Fontos megjegyezni, hogy a levegős hőszivattyúk piacán nagyon sok klíma berendezést árusítanak hőszivattyúként, amik messze nem teljesítik a hozzájuk fűzött reményeket, és legrosszabb esetben a pályázati kiírás feltételeit sem.

 

Kompakt levegős, meleg vizes hőszivattyú


A belső levegős hőszivattyú lényege, hogy a lakás meleg (belső) levegőjéből és páratartalmából állít elő meleg vizet egy tartályba. Csak a használati melegvíz előállítására alkalmas, fűtésre nem. A lakás területéből csak 1 m2-t foglal el. Nagy előnye, hogy az év minden napján, függetlenül az időjárástól (akár esik az eső, vagy fúj a szél, vagy hideg van, akár meleg van, süt a nap vagy borult az ég, mindegy), mindig megfelelő mennyiségű és hőfokú meleg víz áll rendelkezésünkre. Szinte ingyen gyártja a meleg vizet, feleannyi a bekerülési költsége és a telepítési munkaideje, mint egy szolár rendszernek. A lakás szinte bármely pontján elhelyezhető. A COP értéke viszonylagosan állandónak tekinthető (3,4–3,8 közötti).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megújuló energiaforrások

Referenciák

Galéria

Cégünkről